Dieta a nutriční opatření u chorob ledvin a močových cest
Publikace je určena především nefrologům a nutričním pracovníkům ale poučení v ní najdou také internisté, praktičtí lékaři a zdravotní sestry na nefrologických pracovištích a dialyzačních odděleních jakožto i lékaři získávající specializaci v oboru nefrologie.
MÍRNĚ POŠKRÁBANÁ A POŠPINĚNÁ VAZBA
Monografie, jejíž téma je velice aktuální a dosud nebylo v našem písemnictví takto komplexně a podrobně zpracováno, podává podrobný přehled vědomostí o prolínání poškození ledvin a následných metabolických poruchách s dietologií ledvinových onemocnění. Autoři zúročují třicetileté zkušenosti s vyšetřováním, léčbou a výzkumem u nefrologických nemocných v souvislosti s možnostmi léčebných dietologických přístupů. Publikace je určena především nefrologům a nutričním pracovníkům ale poučení v ní najdou také internisté, praktičtí lékaři a zdravotní sestry na nefrologických pracovištích a dialyzačních odděleních jakožto i lékaři získávající specializaci v oboru nefrologie.
Text je rozčleněn do 2 celků - část nefrologická podává podrobný přehled patofyziologie, kliniky nefrologických onemocnění a průvodních metabolických změn, část dietologická detailně popisuje možnosti moderní dietologie jak tato onemocnění příznivě ovlivnit. Je tudíž předpokladem, že kniha bude přínosem nejen pro klinickou nefrologickou praxi ale i pro postgraduální vzdělávání v oboru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lékařství a medicína |
---|---|
Vazba: | Pevná |
Autor: | Vladimír Teplan, Olga Mengerová |
EAN: | 9788020422088 |
Formát: | 155 x 235 mm |
Počet stran: | 354 |
Rok vydání: | 2010 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.